TPG Responsive web design showcase

No Responsive, no Google, no party!

Objavljeno dne

Lahko se sliši še tako neverjetno, pa vendar je res. Od konca aprila dalje, bo Googlov iskalnik spletna mesta, ki niso optimizirana za mobilne naprave, spregledal oziroma jih bo rangiral bistveno nižje kot doslej. In čemu to?

Danes v svetu, Slovenci pri tem nismo nobena izjema, večina uporabnikov do spleta dostopa preko mobilnih naprav. Pametni telefoni danes predstavljajo že več kot 60 % vseh naprav, ki dostopajo dnevno do interneta. In če so zadetki, torej spletna mesta, uporabniku neprijazna, pač ni izkoristka. In kako rešiti težavo, ki se obeta velikemu delu spletnih mest?  Rešitev je v Responsive web designu oziroma razvoju, kot smo Slovenci to prevedli, odzivne spletne aplikacije.

Emigmovci že od pričetka porasta uporabe interneta preko mobilnih naprav ‘vsiljujemo’ izdelavo odzivnih spletnih mest in z veseljem dodam, da v zadnjih 2 letih ni projekta, ki bi nastal v naši hiši, ki tak ne bi bil. No zdaj bodo pred dejstvo o nujnosti take izvedbe postavljeni vsi. Izdelava odzivnih spletnih mest niso zgolj trenutna moda, ali fensi reč, ki jo je fajn imeti. Ne. Tak način izdelave omogoča boljšo branost vsebin in prilagodljivost prav vsakemu uporabniku posebej oziroma njegovi napravi. In zdaj je temu pritrdil še Google, ki ni samo vodilni spletni iskalec, pač pa eno najboljših podjetij na našem planetu, ki v razvoj namenja sredstva, ki so višja od marsikaterega državnega proračuna.

Od konca aprila dalje, bo Googlov iskalnik spletna mesta, ki niso optimizirane za mobilne naprave spregledal, oziroma jih bo rangiral bistveno nižje kot doslej.

Spletna mesta ne smejo biti cilj samim sebi, pač pa morajo predstavljati kakovostno serviranje informacij in učinkovit tržno prodajni kanal. Tega se danes še vedno vse premalo podjetij zaveda. Strategija spletnega komuniciranja bi morala biti temelj pri izdelavi ali prenovi vsakega spletnega mesta. Spletno mesto že veliko let ni samo izložba, pač pa, če je pravilno zasnovano, eno izmed osnovnih sredstev, s katerim podjetje vsakodnevno posluje.

Torej … Čas je, da svoje spletno mesto pričnete učinkovito izrabljati in postanete tudi vi naš partner, tako da vas Google nikakor ne bo mogel spregledati.