Luka Koper

Naša #LukaKoper z novo spletno podobo prikrojeno predvsem poslovnim partnerjem

Objavljeno dne

Spletna prisotnost našega pristanišča je že nekaj let klicala po prenovi. In res – Luka je poklicala, mi pa smo se z veseljem odzvali in izziv sprejeli. Seveda nas niso izbrali samo zato, ker bi bili lepi in dobri … tudi ali predvsem zato, ker smo ob konkurenčni ponudbi podali ustrezen koncept – danes brez tega enostavno ne gre!

Odzivno spletno mesto je nastalo v sklopu celostne prenove spletne prisotnosti skupine in ponuja uporabnikom povsem novo in drugačno uporabniško izkušnjo, ki ciljnim javnostim omogoča uporabo specifičnih storitev. Najava ladij, plan pilotaž in stanje na privezihinteraktivni zemljevid in predvsem e-zabojnik so aplikacije, ki uporabniku omogočajo interakcijo s pristaniščem in njegovimi delovnimi orodji. Ob tem smo prenovili tudi spletna mesta povezanih družb: Adria TowAdria TransportAdria TerminaliLuka Koper INPO.

Po skupnem sodelovanju pri katerem smo ob zastavljenih ciljih preko analize in načrtovanja razvili sodobno uporabniško izkušnjo je nastala spletna aplikacija, ki že v prvih dneh po objavi dosega zastavljene cilje. Med glavne spada predvsem nagovarjanje potencialnih novih kupcev, zato je zgornji del domače strani namenjen prav njim. Na tem delu so izpostavljena pomembna dejstva in dosežki, ki utegnejo pritegniti nove poslovne partnerje ali pohvaliti obstoječe. Ciljne skupine, ki iščejo informacije in interakcijo z Luko, so kompleksno razdeljene najprej na domače in tuje deležnike, znotraj tega pa na ladijske prevoznike, špediterje, pomorske agente, izvajalce pristaniških storitev, avtoprevoznike, državne institucije, lokalno skupnost, vlagatelje in medije.

… ker smo ob konkurenčni ponudbi podali ustrezen koncept – danes brez tega enostavno ne gre!

Luka Koper se želi predstaviti kot moderno, tehnološko napredno podjetje. Preko spletnega mesta bo podjetje dodatno optimiziralo delovne procese in uresničevalo svojo vizijo vodilnega pristaniškega sistema za globalne logistične rešitve držav srednje in vzhodne Evrope.

Celotna spletna podoba skupine je zasnovana skladno s prenovljeno grafično podobo družbe – barvne linije, ki ponazarjajo prepletenost vezi in poti skozi koprsko pristanišče iz vseh in na vse konce sveta. Zato kreativa spletnega mesta temelji na odprtosti, modrini neba in morja, kakor tudi naravnega zelenega okolja pristanišča. Podatki o dogajanju v luki se redno osvežujejo in zrcalijo pestro dogajanje in življenje slovenskega okna v svet po principu Responsive Web Design.