Kaj nam je prineslo delo od doma?

Objavljeno dne

V preteklih 3 tednih se je v večini kolektivov zgodilo “delo od doma”. Za nekatere na prvi pogled nič posebnega, za druge pa stresni občutki in nezmožnost prilagodljivosti na nove okoliščine poslovnega procesa. Kaj pa sploh je “delo od doma”?

Seveda ni moj namen iskati pojasnila terminologije, ki jo za tako obliko dela pozna zakon ali SSKJ. Rad bi strnil misli in občutke. Lastne, kot izkušnje naših partnerjev, za katere je to nova dimenzija.

Zgodilo se nam je čez noč. Tudi nam. Zaradi suma na moje bližnje srečanje z okuženim, smo poslali vse takoj domov. Na srečo se sum ni potrdil, bil pa je zadosten razlog, da smo takoj, nekoliko prej kot ostali, odredili spremembo delovnega procesa. Morda se zdi, da je naše delo tako, da se ga lahko brez težav izvaja tudi iz ločenih lokacij, pa ni ravno tako.

Naše ekipa 12 sodelavcev je prava ekipa. Radi delimo mnenja, posedamo po mizah sodelavcev, skupaj pijemo kavo, delimo zaloge čokolade, velikokrat najdemo razlog, da skupaj nazdravimo. In ja, v preteklem obdobju je bilo razlogov veliko, saj smo s svojim delom realizirali vse cilje naših projektov, imamo zadovoljne partnerje, ki so jim naše rešitve olajšale poslovanje ali izboljševale poslovne rezultate. Vsakodnevno druženje, klepetanje, razmišljanje o izboljšavah, kot tudi o preteklem večeru nam veliko pomeni. Iskanje najboljših rešitev, brainstormanje v sejni sobi, kuhinji, na kavču ali na sončku pred pisarno je vedno obrodilo izjemne rezultate. Kaj pa zdaj?

Reagirali smo hitro, takoj. Sistem za določanje opravil in rokov izvedbe smo dopolnili s Slackom, sistema povezali, dodali še chat skupine za “small talks”. Redne kolegije smo prenesli v video konference preko Hangouts Meet, da se še vedno lahko vidimo, da se smejimo nepokošenim lasiščem, dolgim bradam. Izvedli smo vse tisto, kar je potrebno, da delovni proces teče naprej neprekinjeno. Pa vendar ni enostavno. Že sama jutranja rutina ritem dela spremeni. Težko je ostati ravnodušen, ko sodelavec pove, da ne ve, kako naj se obleče za delo. Je trenirka dovolj, lahko morda ostane kar v pižami? Podporno službo smo nadgradili. Vsi naši partnerji imajo direktno telefonsko številko za podporo, naročila nujnih sprememb, nadgradenj, ki jih je bilo v minulem mesecu ogromno. Na razpolago smo 24 ur dnevno, vse dni v tednu.

Konferencni klic
Hangouts Meet je le ena od mnogih možnosti za komunikacijo

Izkušnje naših partnerjev pa se zelo razlikujejo. Večina, ki jih izvaja delo od doma, pravi, da imajo občutek, da je produktivnost nižja, da delajo praktično ves dan, da nimajo občutka, da kaj premaknejo. Vsakemu brez zadržkov povem, da je to zgolj občutek. Ko se spremeni rutina, ki si jo vozil dolga leta, so taki občutki neizbežni. Res pa je, da si vsi ne znajo ali ne morejo organizirati dneva na način, da bi bili vedno “pri stvari”. Pa saj tudi v pisarni ni nič drugače. In kaj je v takih primerih najpomembnejše? Zagotovo stik s sodelavci, nadrejenim, jasna navodila za delo, stalna dosegljivost vseh vpletenih. Zgolj mail komunikacija zagotovo ni dovolj. Telefon, chat aplikacije, aplikacije za vodenje projektov so le nekaj rešitev, ki omogoča stalno povezljivost s podjetjem, sodelavci.

Res je, proces dela ni in ne more biti isti, ko delaš v okolju, ki ni delavno, ko okrog tebe skačejo otroci s šolskimi obveznostmi. Pa vendar je mogoče, je izvedljivo. Nekje je potrebno več prilagajanja in energije, drugje pa bo zadostovalo, da vsaj za nekaj ur pozabite na socialna omrežja in iskanje najljubše fotke iz otroštva in se posvetite tistemu, kar običajno počnete v vašem vsakdanjem delavnem dnevu – nekoliko prilagojeno, seveda.

Nam uspeva, verjamem, da bo tudi vam!