Emigma Digital

Pr(e)idite na digital

Objavljeno dne

Danes je že povsem jasno, da je prihodnost poslovanja na vseh ravneh digitalno. Veliko podjetij se je tega zavedalo in so svoje strategije že dalj časa prilagajala trenutku, ko bo to potrebno. A kaj, ko je prihodnost prišla prej, kot je marsikdo pričakoval.

V času, ko je v večini sveta javno življenje obstalo, ko nas večina dela iz “domačih pisarn” se kaže izjemni potencial digitalnega poslovanja. Podjetja, ki so pred leti vlagala v spletno prodajo in programske rešitve za delo na daljavo, so danes v priviligiranem položaju. Spletni trgovci ne uspejo obdelovati velikega navala naročil, zaposlujejo nove sodelavce, vsak evro, vložen v spletno promocijo, se jim povrne 10-krat. Podjetja, ki so pred leti investirala v spletne trgovine, kot dodaten prodajni kanal, so zdaj v situaciji, ko je ta kanal ostal edini kanal, preko katerega lahko poslujejo.

Pred nekaj dnevi je spletni velikan Amazon objavil podatek, da išče 100.000 novih zaposlenih. Države razvitega sveta obljubljajo skoraj neomejena sredstva za razvoj spletnih in mobilnih rešitev, ki bi omogočala gospodarstvu investicije v digitalizacijo in delo na daljavo. Nastajajo aplikacije, ki bodo drastično spremenile koncept vsakdana, kot smo ga poznali doslej.

Podjetja, ki so pred leti investirala v spletne trgovine, kot dodaten prodajni kanal, so zdaj v situaciji, ko je ta kanal ostal edini kanal, preko katerega lahko poslujejo.

Napoveduje se izjemna rast spletnega bančništva, spletnih nakupov, spremenjenih nakupovalnih navad. Tudi starejša populacija se bo morala temu prilagoditi in se že prilagaja. Podjetja, ki so “zavračala” spletno prodajo zaradi njihove ciljne publike, se bodo morala resetirati in razumeti, da ne bo več publike, ki po spletu ne bi več nakupovala. Res, da 90 letniki ne bodo čez noč postali računalniško pismeni, bodo pa za njih nakupe, upravne postopke, plačila in druge storitve opravljali otroci, vnuki, skrbniki. To je danes realnost, ki se je moramo vsi zavedati.

E-poslovanjeZmagovalci bodo tisti, ki se bodo novim razmerah znali hitro prilagoditi.

Emigmovci že 19 let prepričujemo managmente podjetij, lastnike, majhne in večje podjetnike, da je investicija v spletno poslovanje investicija v razvoj podjetja. Gre za smer, ki se je več let jasno izrisovala. Res je, da gre za investicijo v tehnologijo, kot je res, da gre za investicijo v kulturo podjetja, razumevanje trga in zahtev uporabnikov. Če smo pred leti še lahko govorili o investiciji v e-poslovanje, kot investiciji v prihodnost in razvoj podjetja, je danes ta investicija postala nujna za preživetje podjetja. Zdaj in takoj.

Upam in verjamem, da še ni prepozno. Da bodo vsi, ki e-poslovanju doslej niso dajali pravega pomena, v najkrajšem času našli partnerja, s katerim bodo svoje poslovanje v prilagodili času, v katerem smo, času, ki je marsikoga prehitel, času, ki ga žal marsikatero podjetje ne bo preživelo.

S svojimi sodelavci bomo veseli vsakega podjetja, ki bo uspešno pri implementaciji svoje strategije v e-poslovanje – z našo pomočjo ali s pomočjo drugih ponudnikov. Pomembno je, izbrati takega partnerja, ki bo svojega naročnika dobro spoznal, znal svetovati in bil sposoben slediti njegovim potrebam skozi čas.

Pomembno je, da podjetja ne odlašajo, saj bo preživetje in zdravje našega gospodarstva odvisno predvsem od tega, kako hitro se bomo na novo stanje znali vsi prilagoditi.

Ostanite zdravi!

P.S.
Naša podporna služba je dosegljiva vse dni v tednu 24 ur dnevno. Pokličite ali pišite nam kadarkoli na 040 438 861 ali na info@emigma.com.