Google daje prednost temi vsebine, ne več ključnim besedam

Objavljeno dne

Google daje vse manj teže ključnim besedam, v ospredje pa postavlja tematiko oziroma semantiko.

Zadnja leta, predvsem pa z implementacijo izuma »Topic Layer« v letu 2018, ki analizira vsebine prisotne na spletu za določeno področje in slednje uredi v tisoče pod področij, hrepeni Google po tem, da bi uporabnikom nudil poglobljene vsebine, prilagodljive po meri.

Google je s pomočjo svojih algoritmov  postal namreč zelo pameten v razumevanju namena iskanja uporabnikov. S poglobljenim poznavanjem področij lahko nudi uporabnikom natanko to, kar le-tej iščejo.

Kako ugoditi Googlovim zahtevam in se povzpeti v sam vrh organskih zadetkov?

Pravzaprav je zadeva zelo preprosta, vsebine je treba pisati za uporabnika.

Nekoč je veljalo prepričanje, da je za dobro uvrstitev v iskalnikih treba navesti ključno besedo, za katero želimo rangirati v naslovu strani, nekajkrat pa v samem besedilu. Stran bi začinili še z nekaj povratnimi povezavami ter tako opravili z vsebinskim delom optimizacije in čakali na dobro uvrstitev v Googlu.

Dandanes je zadeva popolnoma drugačna, Google rangira vsebine, ki imajo za uporabnika vrednost in v katerih uporabnik najde tisto informacijo, ki jo je dejansko iskal.

Vse to vodi v dejstvo, da ni bilo še nikoli pomembnejše ustvarjati kakovostne, poglobljene vsebine, hkrati pa imeti v mislih način, kako informacije podati, da bodo za uporabnika nadvse razumljive, strnjene in pregledne.