FOMO (fear of missing out ali foto album mojega obstoja) digitalne dobe

Objavljeno dne

Uporabnike ženeta potreba in želja – marsikdaj pa tudi neizbežen strah, da bi nekaj zamudili, nečesa ne imeli, kar sicer drugi imajo – na kratko FOMO. Ta strah ima predvsem veliko negativnih povezav, vendar se ga z zavedanjem lahko poslužimo tako, da pripomoremo k uspešnosti podjetja oziroma uspešnosti blagovne znamke na spletu. 

Razmišljanje izvira iz opazovanja fenomena “influenserjev”, ki s prodajo svojega idealnega življenja od izgleda, izkušenj in izdelkov vplivajo na naše (velikokrat impulzivne) nakupe. Sociana omrežja kot so Facebook, Instagram in letos vse bolj priljubljen Tik Tok so postala platforme, ki združujejo virtualna življenja in hkrati uspešno plasirajo izdelke na trg. 

Nabor vizuelnega materiala, ki se nalaga pod profilom je niz izkušenj in izdelkov, ki bi jih uporabniki z veseljem kupili kot celostno izkušnjo. Tisti, najuspešnejši, imajo do potankosti izdelano podobo – od grafičnih vložkov, do točno izbranih izdelkov, ki jih promovirajo skozi lečo “vsakdanjega” življenja. In včasih, priznam, nekaj enostavno “moram” imeti. 

To, kar naj bi sprva služilo kot povezovanje ljudi na daljavo skozi utrinke pristnih doživetij in ustvarjanje spletnega foto albuma, ki ga z veseljem delimo s svetom, je postal nabor ponudbe, ki v uporabniku velikokrat lahko vzbudi neprijeten občutek strahu, da bi kaj zamudil ali enostavno ne imel. Vse se odvija v časovno omejenem okunu ponudbe, pretiranih scenarijih, vse preveč popolni sliki.

Kako lahko blagovna znamka konkurira v svetu estetsko popolnega? Z vrnitvijo zgodbe k izvornemu namenu, torej z neposredno delitvijo svoje pristne zgodbe, brez pretiravanja in z uporabo socialnih omrežij kot dodatnih grafičnih orodij predvsem pa kot orodij preko katerih je kupca mogoče preusmeriti do osnovnega cilja, ki je bodisi kontaktni obrazec, telefonska številka ali spletna trgovina. Celostne grafične in optimizirane rešitve so tiste, ki to omogočijo na karseda učinkovit način.

Na vprašanje ali potem podjetje potrebuje influenserja tako ne bomo odgovorili pritrdilno.

Digitalno prisotnost je pomembno skrbno načrtovati tako grafično kot vsebinsko – brez pretiravanja ali zanemarjanja orodij, ki nam jih vpetost v svetovno medmrežje ponuja.

Pot, ki se odpira z integracijo socialnih omrežij, povezavo z zunanjimi aplikacijami kot tudi z učinkovito spletno trgovino in gradnjo celostne zgodbe, vodi k uspehu. Ta kupca na daljavo popelje do pristnega vira zgodbe, nakupa in ustvarja prijetno nevsiljeno pripadnost. 

Vaš logotip naj ne bo iz banke, prav tako si ne “sposojajte” tujih grafičnih vložkov. Tudi nekoga tretjega, ki bi pričal o vaši kvaliteti ne potrebujete nujno. Komunikacija na socialnih omrežjih lahko steče pravzaprav kot v starih časih od ust-do-ust, če jo pravilno in predvsem celostno zastavite od spletnega mesta in širše v mrežo svetovnih povezav. 

Naš smisel gradbenikov digitalnih podob je ustvarjanje celostne komunikacije od vidnega do sporočilnega dela aplikacij in spletnih mest, ki bodo vašo zgodbo predstavljale pristno in privlačno na dolgo progo, takšno h kateri se bodo kupci zaradi pozitivne izkušnje radi vrnili, ker jih bosta grafično okolje (v barvi, postavitvi in konsistentni komunikaciji) kot tudi intuitivnost procesa vodila brez preprek.