WordPress uporablja že skoraj četrtina spleta

Objavljeno dne

Pretekli vikend smo se Emigmovci udeležili prvega WordCamp Croatia na Reki, kjer smo bili priča seriji delavnic in predavanj v zvezi s programiranjem in integracijo WordPress spletne CMS platforme.

Za govorniškim pultom so se zvrstili številni priznani WordPress contributorji oziroma razvijalci, prevajalci, oblikovalci … ki s svojim udejstvovanjem doprinesejo k razvoju te največkrat uporabljene spletne aplikacije, kot tudi številni priznani “premium” developerji iz bližnjih regij, tudi Slovenije.

20150905_172240

Spletno CMS platformo WordPress, ki jo tudi sami uporabljamo pri svojih rešitvah po podatkih W3Techs uporablja že nekaj več kot 24% svetovnega spleta.

Medtem ko je produkcijski del naše ekipe modro kimal ob besedah Borka Liviča o optimizaciji delovanja platforme v kombinaciji z WooCommerce nadgradnjo ter nadebudnimi predlogi implementacije različno namembnih microservice-ov Marka Heijnena, je komercialni del ekipe s polno mero pozornosti spremljal predavanje Lise LaMagne o smernicah priprave ter poudarjanju pomembnosti kvalitetnih vsebin ter napotke Daria Jazbeca Hrvatina o učinkoviti analizi podatkov uporabniške izkušnje same.

Potem ko se je dvorana že dodobra ogrela, med drugim tudi zaradi vroče debate na okrogli mizi o prihodnosti WordPress-a, je z motivacijskim predavanjem konferenco v velikem slogu zaključil Tomaž Zaman.

Sveže ideje in nova pridobljena znanja so se na druženju na uradnem after party-ju samo še delila, a hkrati razmnoževala, kakor tudi na poti domov, ko je pet bistrih glav ob koncu napornega dneva podalo skupen sklep: Super je bilo!