Študija primera: Razvoj kot bi rekel keks, bolje rečeno Snek

Objavljeno dne

Ena večjih štajerskih verig gostinskih lokalov je svojim strankam ponudilo mobilno aplikacijo, ki na izredno enostaven in preverjen način omogoča uporabnikom pregled ponudbe in vseh ugodnosti.

Naročnik: Impulz77 d.o.o.
Produkt: Mobilna aplikacija Snek
Leto objave: 2019
Operacijska sistema: Android, iOS

Mariborsko podjetje Impulz77 d.o.o. je specializirano za oglaševanje in promocijo v gostinski panogi. Poleg medijskega zakupa, organizacije dogodkov in grafičnega oblikovanja, v podjetju največjo pozornost namenjajo digitalnemu oglaševanju, saj je zaradi starostne strukture uporabnikov gostinskih storitev to izjemno pomemben kanal.

Svojim strankam so želeli ponuditi aplikacijo, ki bi predvsem uporabnikom, ki so stalne stranke določene restavracije ali kavarne, omogočila hiter pregled ponudbe in obveščanje o novostih in ugodnostih iz ponudbe.

Poslovni cilji

  • Zmanjšanje količine e-pošte in telefonskih klicev za predstavitev ponudbe
  • Informiranje o ponudbi in lokaciji posameznega gostinskega obrata
  • Usmerjanje v prodajni proces
  • Pridobivanje novih kontaktov

Postopek

Zaradi časovne omejitve je ta pri razvoju aplikacije predstavljala glavni izziv. Po formiranju projektnega tima smo se takoj lotili dela. Na hitro smo orisali osnovne funkcionalnosti in zgradbo vmesnikov. Takoj zatem se je programer lotil razvoja beta različice aplikacije v operacijskem sistemu Android. Med delom programerja smo ostali izpili funkcionalnosti in skupaj z oblikovalcem izpopolnili grafični vmesnik potem, ko smo natančneje definirali funkcionalnosti.

Ko je bila pripravljena beta različica za Android, smo se, po 1 dnevu testiranja (ja vem, to je res malo, ampak ni kaj, ko je čas vladar!!), ob upoštevanju vseh okoliščin, ki so se pojavile pri razvoju Android beta različice, lotili razvoja končne različice za iOS. Ko smo pri slednji odpravili manjše težave in ugotovili, da deluje kot smo si zamislili, smo izdelali še Android različico.

Aktivnosti

  • Analiza
  • Načrtovanje UX
  • Oblikovanje GUI
  • Programiranje za Android
  • Programiranje za iOS

Rešitev in rezultat

Enostaven grafični vmesnik in prepoznane funkcionalnosti so v nekaj mesecih po objavi aplikacije pokazale, da davek časovne stiske nismo praktično plačali. Že v prvem tednu so pridobili večino vseh novih kontaktov, ki jih že pridno izkoriščajo za direktni marketing. Ob tem pa je pozitiven tudi trend zmanjšanja števila klicev in e-pošte za pridobitev informacij o ponudbi.

 

Kontaktiraj nas in dogovori video sestanek