Ko brez spletne trgovine več ne gre…

Objavljeno dne

Martinovo je sicer že zdavnaj mimo, pa dejmo si vseeno naliti čistega vina… Spletna prodaja deluje!!!

Nedavna raziskava merjenja uporabe interneta v Sloveniji razkriva, da nas le ducat uporabnikov loči od številke 1.500.000. Delež gospodinjstev z dostopom do svetovnega spleta že presega 80 %.

Če se danes banke borijo za nove komitente tudi s pomočjo spletnih bank, je jasno, da je lahko splet konkurenčna prednost. Že zdavnaj so mimo časi, ko je zadostovalo imeti simpatično spletno mesto, nezahtevno aplikacijo, ki na bilanco ni imelo vpliva.

Danes temu ni, oziroma ne sme biti tako. Uporabniki so postali zahtevni, dnevno pregledajo in obdelajo veliko število spletnih mest, pridobijo veliko podatkov, ki jih lahko primerjajo med seboj. Uporabniki danes pridobijo o izdelkih veliko podatkov, nakup pa opravijo tam, kjer jim je to omogočeno. Največkrat se zgodi nakup “v tujini” saj je pri nas dolgo veljalo, da spletni nakupi niso varni  – ja, in zato je izplen slovenskih spletnih nakupov v tujini večji kot doma… se vam zdi to smiselno? Vidite morda v tem priložnost? Jaz jo. Spletna trgovina mora biti danes nekaj samoumevnega. Seveda vsi izdelki ali storitve ne spadajo v spletno trgovino, jih je pa primernih velika večina.

Seveda gre pri produkciji spletne trgovine biti zelo pozorni. Izdelava sodobne, varne in predvsem uspešne spletne trgovine je zahtevni proces, ki ga morajo izvajati posebno izurjeni izvajalci. Pri produkciji spletne trgovine se prepletajo znanja prodaje, spletnega marketinga, e-poslovanja, davčne zakonodaje in nenazadnje znanja spletnih tehnologij.

Emigmovci že več let izvajamo spletne trgovine z uporabo activagateway sistemom. V zadnjem letu smo z implementacijo rešitev v Woocommerce sistem naredili še dodaten korak naprej. Woocommerce danes uporablja več kot 1.000.000 spletnih mest širom sveta in velja za najbolj razširjeno platformo za spletne nakupe.

In ja… prišel je čas, da si čistega vina nalijemo vsi, morda takega, ki ga lahko kupimo v spletni trgovini.