Kako prepričati uporabnika, da izpolni še (pre)dolg spletni obrazec

Objavljeno dne

Se spopadate z dolgimi spletnimi obrazci? Ne skrbite, namignili vam bomo nekaj trikov! Naučite se praktičnih nasvetov in trikov, s katerimi boste z lahkoto brskali tudi po najdaljših obrazcih.

Spletni obrazci so vseprisotni del na spletu, uporabljajo se za vse, od prijave na novo storitev do nakupov. Ko pa se uporabnik sooči z dolgim obrazcem z veliko polji ali možnosti izbire, se zlahka počuti preobremenjen. Ampak nič skrbet! S pravim pristopom lahko ustvarimo učinkovite tudi obsežnejše obrazce, ki jih bodo uporabniki želeli izpolnjevati.

Razumimo namen

Preden se potopimo v obsežen obrazec, si vzemimo trenutek, da razumemo, zakaj je posamezno polje potrebno. Ali gre za namene preverjanja pristnosti, personalizacije ali transakcije? Razumevanje namena vsakega polja nam lahko pomaga pri določanju prioritet naših odgovorov in racionalizaciji postopka.

Zberimo vse informacije, ki jih potrebujemo, preden začnemo postopek izpolnjevanja obrazca. To vključuje podrobnosti, kot so ime, naslov, e-pošta in vse druge pomembne informacije. Če bomo vse pripravili vnaprej, bomo prihranili čas in preprečili, da bi obtičali na sredini obrazca.

Razčlenimo ga

Namesto da bi se poskušali lotiti celotnega obrazca naenkrat, ga razdelimo na manjše dele. Osredotočimo se na dokončanje enega odseka naenkrat in se metodično premikajmo od zgoraj navzdol. Ta pristop lahko pomaga preprečiti preobremenitev in naredi proces bolj obvladljiv.

Uporabi samodejno izpolnjevanje in preskočimo neobvezna polja

Izkoristimo funkcije samodejnega izpolnjevanja, ki jih ponuja naš brskalnik ali upravitelj gesel. Samodejno izpolnjevanje lahko izpolni pogosta polja, kot so ime, naslov in e-pošta, z enim samim klikom, kar nam prihrani dragocen čas in trud. Prepričajmo se, da so samodejno izpolnjeni podatki točni, preden oddamo obrazec.

Vsa polja v obrazcu morda niso obvezna. Če naletimo na neobvezna polja, za katera ne želimo posredovati informacij, jih lahko preskočimo. Najprej se osredotočimo na izpolnjevanje obveznih polj, nato pa se odločimo, ali želimo izpolniti neobvezne informacije.

Dvojno preverimo svoje vnose

Preden pritisnemo gumb za pošiljanje, si vzemimo trenutek in preverimo točnost svojih vnosov. Prepričajmo se, da nismo naredili tipkarskih ali drugih vsebinskih napak, zlasti v kritičnih poljih, kot so e-pošta ali podatki o plačilu. Bolje je napake ujeti in popraviti zdaj, kot pa se z njimi ukvarjati pozneje.

Shranimo svoj napredek

Če obrazec to dopušča, razmislimo o shranjevanju napredka in vrnitvi, da ga dokončamo pozneje. To je lahko še posebej koristno za dolge obrazce, ki zahtevajo veliko časa. Prepričajmo se, da si zabeležimo vse edinstvene identifikatorje ali kode za dostop, ki so potrebne za nadaljevanje, kjer smo končali.

Zaključek

Izpolnjevanje dolgega spletnega obrazca s 13 ali več polji se morda sprva zdi zastrašujoče, vendar je s pravimi strategijami lahko obvladljiva naloga.

Če razumemo namen vsakega polja, vnaprej pripravimo svoje podatke, razdelimo obrazec na manjše odseke in izkoristimo orodja, kot je samodejno izpolnjevanje, lahko po teh obrazcih krmarimo z zaupanjem in lahkoto. Torej, ko naslednjič na spletu naletimo na obsežen obrazec, nič se bat – to zmoremo!

Želite tudi vi optimizirati vaše spletne obrazce ali druge dela vašega spletnega mesta? Pišite nam in zahtevajte neobvezujoč sestanek – pomagali vam bomo.