Pridobivanje povratnih informacij uporabnikov na nevsiljiv, a učinkovit način

Objavljeno dne

Povratne informacije uporabnikov so skrivnost za boljšo uporabniško izkušnjo! Odkrijmo, kako zbrati vpoglede, ne da bi motili naše uporabnike. Kratko, sladko in jedrnato – to je čar povratne informacije!

Predstavljajmo si, da smo sredi zaključevanja svojega seznama opravil na spletnem mestu ali v aplikaciji in kar naenkrat se pojavi anketa, ki zahteva našo pozornost. Nadležno, kajne? No, temu se želimo izogniti. Zahteve za povratne informacije bi morale biti kot koristen pomočnik, ne kot nepričakovana ovira. Ne prekinjajmo uporabnikov med njihovimi opravili; namesto tega počakajmo na popoln trenutek – morda potem, ko zaključijo transakcijo ali dosežejo mejnik. Čas je pomemben in pravočasna zahteva bo verjetno prejela premišljen odgovor.

Predstavljajmo si to kot hiter klepet in ne birokratsko obliko.

Izberimo pravi kanal: Kje in kdaj je pomembno

Zadnja stvar, ki si jo želimo, je, da naša dobro oblikovana zahteva za povratne informacije konča v digitalnem ekvivalentu črne luknje. Pošiljanje na pravi kanal je ključnega pomena. Če uporabniki brskajo po naši spletni aplikaciji, mora zahteva ostati v tem okolju. Če so na našem spletnem mestu, je najboljša možnost nevsiljivo obvestilo ali strateško nameščen gumb. Razmislimo o uporabnikovi poti in izberimo pravi trenutek in platformo, da povečamo možnosti za pridobitev dragocenih povratnih informacij. Ne pozabimo, da je cilj uporabnikom olajšati zagotavljanje dodatnih informacij, ne da bi se počutili nadlegovane.

Kratko, sladko in pronicljivo: Izdelava učinkovitih obrazcev za povratne informacije

Nihče nima časa za neskončno anketiranje. Naj bo kratko. Uporabniki bodo bolj verjetno sodelovali, če vedo, da jim to ne bo požrlo dneva. Oblikujmo svoje obrazce za povratne informacije z mislijo na preprostost – jasna vprašanja, enostavne možnosti in odprto polje za tiste, ki želijo deliti več. Spodbujajmo uporabnike, da navedejo podrobnosti o svojih izkušnjah. Posebnosti so tiste, ki pomagajo odkriti skrite dragulje in boleče točke. Predstavljajmo si to kot hiter klepet in ne birokratsko obliko. Ko uporabniki začutijo, da je njihov prispevek cenjen in je postopek neboleč, bomo odklenili zakladnico vpogledov, ki lahko našo aplikacijo ali spletno mesto dvignejo na višjo raven.

Razmislimo o uporabnikovi poti in izberimo pravi trenutek in platformo, da povečamo možnosti za pridobitev dragocenih povratnih informacij.

V hitrem svetu spletnih aplikacij so povratne informacije uporabnikov zlato. Ko je pravilno opravljeno, spremeni uporabniško izkušnjo v brezhibno potovanje. Zato spoštumo uporabnikov čas, izberimo pravi trenutek in platformo ter naj bodo ti obrazci za povratne informacije kratki in pronicljivi. Naši uporabniki nam bodo hvaležni in naša digitalna prisotnost bo zasijala bolj kot kadarkoli prej.